Purmerend | straatinfo

overige politie meldingen

11 misdrijven opgelost na aanhoudingen

overige

Purmerend - Met de arrestatie van vier jongens uit Purmerend denkt de politie 11 misdrijven in deze gemeente te hebben opgelost. Het gaat daarbij om een inbraak in een woning, diefstal van een auto, meerdere auto-inbraken, een poging tot inbraak in een woning en diefstal uit een boxruimte.

Tweeverdachten zijn minderjarig (15 en 16 jaar) , de anderetwee zijn 19 jaar. Eind juni is het opgebouwde dossier overdragen aan hetOpenbaar Ministerie in Noord-Holland.12 september 2013 is de zitting tegen devier verdachten.

Gewapende overval

In het centrum van Purmerend werd zondag 3 februari 2013,kortna middernacht,een 19-jarige verdachte op heterdaad aangehouden voor hetvernielenvan twee auto?s. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waarbleek dat hij spullen bezat die1 februari bij een gewapende overval op eenwoning aan de Mercuriusweg te Purmerend waren gestolen.

Al snel kwamen er nog twee verdachten in beeld die vermoedelijkook betrokkenwaren bij deze overval.De jongens van15 en 16 jaarwerdendinsdag 5 februari 2013 aangehouden. Bij doorzoekingenvan hun woningwerden diverse van diefstal afkomstige goederen en een imitatie (vuur)wapenaangetroffen en in beslag genomen.

Meerdere misdrijven

Nade verhoren van de verdachten werd duidelijk dat deze drieaangehouden jongens, mogelijk verantwoordelijk waren voor meerdere diefstallenallemaal in korte tijd gepleegd in Purmerend. Zo konden zij in wisselendesamenstelling worden gekoppeld aan een inbraak in een woning aan de HannieSchaftstraat op 13 december , diefstal van een auto en inbraak in auto?s in hetweekend van 19 tot 21 januari 2013 en tot slot een poging tot inbraak in eenwoning aan het Reigerparkop 31 januari 2013. Donderdag 16 mei 2013 werd eenvierde verdachte van 19 jaar aangehouden. Hij zou samen met n van de eerderaangehouden betrokken zijn bij een diefstal uit een boxruimte, behorend bij eenwoning aan de Mercuriusweg.

Op dit moment zit er nog n 19-jarige verdachte vast. De anderedrie zijn, in afwachting van de inhoudelijke behandeling, op vrije voetengesteld. Een groot aantal goederen kon worden teruggegeven aande rechtmatigeeigenaren.

Eerder bericht woningoverval op vrijdag 1 februari 2013

Purmerend- Vrijdagavond 1 februari is een bewoonster van eenflatwoning aan de Mercuriusweg overvallen. Kort voor 20.00 uur werd er bij dewoning aangebeld. Toende bewoonster de deur opende, kwamen twee personen dewoning binnen en dreigdenmet geweld. Het tweetal ginger lopend met een aantalpersoonlijke eigendommen vandoor. De vrouw bleef lichamelijk ongedeerd, maar eengebeurtenis als deze heeft logischerwijs grote impact.

Getuigen gezocht

De politie starttedirect na de melding een groot onderzoek. Er is inde omgeving uitgekeken naar de mogelijke verdachten, onder meer met eenpolitiehond. In de woning is forensisch onderzoek verricht. Mensen die rond hettijdstip van de woningoverval iets gezien of gehoord hebben wat met deze zaak temaken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Purmerendviatelefoonnummer 0900-8844. U kunt Informatieook anoniemdoorgegevenvia0800-7000.

Soortgelijke berichten

Aanhoudingen in kapperszaak
Amsterdam

Aanhoudingen na achtervolging op snelweg
Amstelveen

Twee zaken opgelost door DNA-match
Reuver

Zes aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek
Rotterdam

Vijf aanhoudingen verricht voor inbraken en overvallen
Arnhem

Aanhoudingen brandstichting
Zierikzee

Aanhoudingen fietsdiefstallen
Venray

Aanhoudingen drugsbezit
Groningen

Brandstichting chalet Noordwelle opgelost
Noordwelle

Vernieling JOP opgelost
Berghem

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio